Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Jul i Gammelby

En musikalsk juleforestilling for hele familien

Billetter

En musikalsk juleforestilling for hele familien

Kom med til Jul i Gammelby hvor det emmer af julehygge, når sneen daler, nisserne driller og komfuret "eksplomberer", mens det oser af stemning fra barndommens jul. Der er bare den krølle på kræmmerhuset, at byens købmand ikke vil holde jul, før det gode skib "Håbet" er sikkert i havn. Så hans børn, Mads og Mette, slår sig sammen med et par rigtige drillenisser, for at få borgmesteren i julehumør. Det skulle jo gerne ende med, at de fik lov til at få sådan et pyntet grantræ, som Kresten Kræmmer har set ude i den store verden.

Første gang danske børn og voksne stiftede bekendtskab med historien om Jul i Gammelby var i DR’s julekalender i 1979. Julekalenderen blev optaget i ”Den gamle by” i Århus efter en historie skrevet af Robert Fisker, Franz Berliner og Jørn Birkeholm. Mange vil huske de to drilske nisser, spillet af Karen Lykkehus og Ove Sprogøe, borgmesteren, hans kone og børn, Severinsen, Karoline og mange flere. Julekalenderen blev så populær, at den blev genudsendt både i 1983 og 1994.

I 1980 udkom historien endvidere i bogform, og det er denne historie, som har dannet grundlag for teaterversionen dramatiseret af Leon Feder og Bina Hjort.

 

Forestillingen anbefales til børn fra 5 år.

 

Af Leon Feder og Bina Hjort

Baseret på bogen af Franz Berliner, Jørn Birkeholm og Robert Fisker

Manuskript: Leon Feder, Bina Hjort, Jørn Birkeholm, Franz Berliner

Titelsang: Tage Elmholdt 

Instruktion: Kasper Wilton

Scenografi: Christian Tom-Petersen

Koreografi: Jeanette Binderup-Schultz

Medvirkende: Søren Hauch-Fausbøll, Jeanette Binderup-Schultz, Troels Malling, Clara Ellegaard, Sofie Alhøj, Morten Bo Koch, Dan Schlosser, Maria Corydon, Niels Anders Manley, Christian Iversen samt herlige nissebørn

 

Varighed: 2 timer inkl. pause 

Billetter Nørregade