Det første møde med teatret kan være afgørende for, om man nogensinde kommer i teatret igen, og det ansvar tager vi alvorligt her på Folketeatret. Siden vores grundlæggelse i 1857 har børn været velkomne i Folketeatret, og de er ikke bare velkomne – vi tager også deres smag og behov alvorligt. Hver sæson tilbyder vi derfor mindst fem forskellige børne- og ungdomsforestillinger, som er nøje udvalgt. De er altid af høj kvalitet og spredt bredt ud over aldersspektret. Her på Folketeatret gør vi nemlig en dyd ud af at præsentere teater til børn og unge i alle aldre – fra dem, der endnu ikke er fyldt et år, til dem, der står med det ene ben i voksenlivet.

  • På Folketeatret vil vi gerne være med til at forlænge teateroplevelsen for vores publikum. Netop derfor har vi udviklet Kunstnerisk Laboratorium, hvor børn og unge og deres voksne kan mødes efter forestillingen og være sammen om det, de lige har oplevet.

    Her får publikum mulighed for sammen at skabe deres egne "kunstneriske eksperimenter" inspireret af forestillingen. Med blyanter, piberensere, perler og fri fantasi kan man tale videre om, hvad man hver især har taget med ud fra teatermørket af store og små tanker, refleksioner og nysgerrighed.

    På den måde kan teateroplevelsen lagre sig hos børnene og de unge – på deres helt egen måde.

    Kunstnerisk Laboratorium er udviklet i samarbejde med Michael Hansen fra Statens Museum for Kunst som et gratis tilbud til alle forestillinger på Folketeatret. Varigheden er en god halv time, og det er muligt at nyde en kop kaffe eller saft fra baren, ligesom medbragte madpakker også er mere end velkomne.

Ronja Røverdatter

Astrid Lindgrens familieklassiker med musik af Sebastian

Læs mere

Spejlvendt

Om tøj, identitet og om at finde sig selv

Læs mere

Himmel

Himmelsk fryd for de mindste

Læs mere

Englene i sneen

Et fortryllende og magisk juleeventyr

Læs mere

Bjørnen som ikke var

En fantasifuld og finurlig fortælling om at have lov at være lige præcis den, man er

Læs mere

Vil du have nyheder om teater til børn og unge?

Tilmeld til Folketeatrets nyhedsbrev

Er du skolelærer eller pædagog?

Se, hvordan du får billetter til dine elever

Til skolesiden