Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Toves værelse

Tove Ditlevsens sidste kærlighed

Billetter
Børsen
Gregers DH
Kulturkupeen
KOP Kultur
Scenekanten

Tove Ditlevsens sidste kærlighed

Hendes oprigtighed nærmer sig det brutale. Hun klæder sig selv og sine nærmeste af i hensynsløst ærlige portrætter af et kvinde– og forfatterliv, der til forveksling ligner hendes eget; Tove Ditlevsen, forfatter, brevkasseredaktør, mor, stedmor og hustru. Da vi møder hende i dette drama af Jakob Weis, er hun gift med sin fjerde mand, Ekstrabladets chefredaktør Victor Andreasen. Tove har netop udgivet novellesamlingen Den onde lykke, og hendes ægteskab bevæger sig i det opslidende felt mellem sammenbrud og lykke.

Hun, spillet af Paprika Steen, og han, spillet af Lars Brygmann, føler sig bundet til hinanden via skæbnen, og deres forhold er en konstant spændetrøje af gensidigt begær og nedslidende afhængighed. Hun søger lindring i en kemisk rus. Han søger lindring hos sine unge elskerinder. Deres omgangskreds påtvinges rollen som vidner og medspillere i Toves selviscenesatte liv.

 

Dramatiker: Jakob Weis

Instruktion: ved Kasper Wilton

Scenografi: Stine Martinsen

Videodesign: Signe Krogh

Medvirkende: Paprika Steen, Lars Brygmann, Kasper Leisner, Bente Eskesen, Nora Klarskov/Holly Lars Bjarke

 

Varighed: 2 timer inkl. pause

 

"Toves værelse" med Paprika Steen i Tove Ditlevsens spencerkjoler er stadig et imponerende velspillet, uroopvækkende og fascinerende portræt af den store danske digterinde: Tove Ditlevsen.

Kulturkupeen

 

Paprika Steen og Lars Brygmann fræser igen hinanden til afgrundens rand i dramadocen om Tove Ditlevsen og Victor Andreasen på Folketeatret. (...) Den er enormt velkommen tilbage, den forestilling på Folketeatret.

Gregers DH

 

Jakob Weis' frie dramatisering af det stormfulde ægteskab mellem Ditlevsen og Andreasen bliver Paprikas triumf. Hun er simpelthen formidabel som den martrede Tove Ditlevsen.

Folketidende

 

Det er unikt dansk, og det er dygtigt drama. "Toves værelse" skal opleves - ikke blot for dens eminente tidsbillede og litterære delikatesser, men som portræt af en forpint skæbne, der aldrig fandt ro.

Scenekanten

 

Paprika Steen er fremragende som Tove Ditlevsen. Sårbarheden. Styrken. Temperamentet. Talentet. Hvirvler rundt i Paprika Steen og i os, og momentvis genopstår Tove på scenen, mens scenografien sitrer som det syge sind. Det er troværdigt og næsten ikke til at bære. (...) Et godt bud på forårets must-see i teatret.

KOP Kultur

 

At forestillingen lykkes så godt som den gør, skyldes selvfølgelig også at man har Paprika Steen i rollen som Tove Ditlevsen. Hun spiller rollen eminent med en masse fine nuancer - med en nøgen og hjerteskærende desperation over ikke at kunne klare dagligdagen der gør hendes personificering af Tove Ditlevsen så hudløst ærlig at vi ikke er i tvivl om at den rigtige vare står foran os. En stjerne i et stjernespil - intet mindre.

XQ28.dk

 

Toves værelse er mesterligt teater og et absolut must-see.

En tur i kulturland

Billetter Nørregade