En livsbekræftende og morsom musikalsk fortælling om at leve med sygdom helt tæt inde på livet

Anbefales til børn og unge fra 10 til 16 år
Varighed: ca. 70 minutter 

William er en helt almindelig dreng, som tænker på helt almindelige ting. Som at han gerne vil beholde sin faste plads ved siden af sin bedste ven, Sebastian. Og at Katrine fra klassen er sød. Men William tænker også på Knud …

Knud derimod er ikke nogen almindelig dreng. Knud er Williams sygdom. For William har kræft. Og Knud er ikke lige den slags ven, man drømmer om. William har prøvet alle former for overraskelsesangreb for at komme af med Knud, men når Knud ikke er der, længes William også efter ham. For selv om Knud er sådan én, ingen ønsker at få tæt ind på livet, så er det også svært at finde sig selv, når han ikke er der.

Efter forestillingen åbner Kunstnerisk Laboratorium, som er et gratis tilbud, hvor de unge og deres voksne sammen får mulighed for at bearbejde forestillingens tematikker.

Varighed af Kunstnerisk Laboratorium: ca. 30 minutter

Jeg er kisteglad for dramatiseringen af 'Ud med Knud'. Tro mod romanens kerne, men fuldt udfoldet i teatrets forunderlige lys. En forestilling, der er professionel til fingerspidserne og samtidig legende let og gennemført musikalsk. Der er de jo: William, hans far og mor, Katrine, Sebastian … og Knud. Spillet og fremstillet med en energi og poesi, så tåren i øjenkrogen kommer af lige dele grin og gråd. Hvor er det dog et vidunderligt teaterstykke. En levende hyldest til livet i al sin humoristiske alvor.

Jesper Wung-Sung

Co-produceret af: Sjællands Teater FAIR PLAY
Medvirkende: Michael Slebsager, Janus Elsig, Maria la Cour, Andreas Berg Nielsen
Manuskript: Leiv Arne Kjøllmoen og Henriette Vedel efter bogen af Jesper Wung-Sung
Dramaturgisk assistent: Barbara Rousset
Instruktion: Leiv Arne Kjøllmoen
Musik: Sanne Graulund
Scenografi: Lisbeth Burian
Systue: Helle Birkholm
Lyd: Erik Christoffersen
Koreograf: Jannik Elkær
Teknik: Lucas de Azevedo
Værksted: Jakob Ebbe
Produktionsledere: Robert Parr og Kristoffer Møller Hansen
Plakat: Asako Kido Parr
Foto: Mie Neel