Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Sommer i Tyrol

Halløj på tyroler-hotellet

Billetter
detskuduse
Sjællandske Medier
mortenhede.dk
Kulturtid
Berlingske

Halløj på tyroler-hotellet

Folketeatret puster igen støvet af en kendt og elsket operette: Denne gang rejser vi til de østrigske alper til en munter Sommer i Tyrol

Her klinger de kendte og elskede toner fra sange som Ja, ja, ja - nu kommer jeg og Man kan jo ikke gøre for at man har charme, mens der på gæstgivergården "Den hvide hest" hersker en stemning af rent halløj på tyroler-hotellet. Overtjener Leopold har forelsket sig i værtinden Josepha, som er forelsket i undertøjsfabrikanten Sülzheimer, som mest er forelsket i sig selv, indtil han møder den charmerende, læspende Clara.

Amorinerne flyver forvildede rundt over alpetoppene og vikler sig ind i en tvist mellem de konkurrerende fabrikanter Sülzheimer og Møller om, hvorvidt den nyopfundne undertøjs-heldragt skal knappes fortil eller bagtil. Først da selveste Kejser Franz Joseph træder til, finder både knapper og kærlighed deres rette plads.  

Instruktør Rolf Heim har bearbejdet med en kærlig hilsen til komedie-serien Halløj på Badehotellet og et skævt blik på den danske filmversion af denne elskede, musikalske komedie. 

 

Instruktion og bearbejdelse: Rolf Heim

Oversættelse: Mogens Dam og Jens Louis Petersen

Scenografi: Sisse Gerd Jørgensen

Koreografi: Peter Friis

Musik: Ralph Benatzky

Libretto: Erik Charell

Musikalsk ledelse og arrangement: Nikolaj Heyman og Niels Søren Hansen

Kapelmester: Nikolaj Heyman

Musikere: Nikolaj Heyman, Tom Bilde, Henrik Silver

Medvirkende: Jesper Groth, Karsten Jansfort, Søren Hauch-Fausbøll, Meike Bahnsen, Marie Mondrup, Troels Malling, Clara Ellegaard, Niels Anders Manley, Morten Bo Koch, Kristoffer Sass, Maria Corydon

 

Varighed: 2 timer og 30 min. inkl. pause

 

(..) er man til løjer og hyggelige grin, så er denne folkekomedie fra bjergene god underholdning.

Sjællandske Medier

 

Der er fart over feltet fra alle deltagende, og komikken er i top hos alle.

Kulturtid

 

Man er flad af grin stort set fra start til slut. Og når sågar at blive nærmest rørt af alle de bjergtagende evergreens, der ledsager denne super veloplagte, musikalske crazy comedy, som i dén grad har fået nyt liv.

detskuduse

 

Så kom vi også ud at rejse i år: Teaterstøvet blæst af »Sommer i Tyrol«

Berlingske

 

På Folketeatrets tyrolerhotel gør alle, hvad de er bedst til.

mortenhede.dk

 

Samlet konklusion: Sommer i Tyrol – Halløj på Tyroler-hotellet, er sjov, underholdende og lige til at blive i godt humør af. Det er ind imellem crazy komik, som i den grad er til at grine af. Og det gør vi, og er det ikke præcis det vi alle har brug for i denne corona-tid? Jeg havde, så tak til Folketeatret for at have støvet en gammel, kendt og elsket operette af og givet den et nutidigt løft. Det klæder den, så lad det bliver sommer!

Out & About

 

Vidunderlig ferie på alpehotellet

Politiken

 

Rolf Heims livtag med den folkekære operette er moderne og tempofyldt, men uden at forråde forlægget. Så blev det alligevel sommer i Tyrol.

Kristeligt Dagblad

 

Sommer i Tyrol er et humørløft, og med forestillingen får Folketeatret igen gang publikums lattermuskler.

Ungt Teaterblod

 

Der er både ironi, munterhed og en raffineret musikside i Rolf Heims dekonstruerede ”Sommer i Tyrol”.

Kulturkupeen

Billetter Nørregade