Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Fra regnormenes liv

 

 

 

 

Lyt til Folketeatrets podcast I Mørket om Fra Regnormenes liv. Du finder podcasten i din podcast-app. Her kan du lytte til teaseren. 

 

PER OLOV ENQUIST (1934-2020)

Per Olov Enquist, også kendt som P. O. Enquist, var en af Sveriges mest anerkendte forfattere. Han tog i sit forfatterskab udgangspunkt i historiske begivenheder og gav dem nyt liv ved at bygge sine fiktive verdener op omkring dem.

P. O. Enquists forfatterskab rummer skuespil, filmmanuskripter, kriminalromaner, litteraturkritik og selvbiografier og kan placeres i spændingsfeltet mellem det faktuelle og det opdigtede med en interesse for den politiske verden. Siden sit egentlige gennembrud med Magnetisørens femte vinter i 1964 (P. O. Enquist debuterede med Kristallögat i 1961) har P. O. Enquist blandt andet skrevet skuespil om Selma Lagerlöf, en dokumentarroman om Marie Curie, og i Livlægens besøg beskriver han trekantsdramaet mellem Struensee, kong Christian d. 7. og dronning Caroline Mathilde. Selvom det historiske kendetegner forfatterskabet, er der også afstikkere fra den ellers røde tråd, f.eks. Den forstødte engel (1985) om en vandskabning med to ansigter.

P. O. Enquist voksede op i et pietistisk kirkemiljø i det nordlige Sverige. Fra 1955 til 1964 studerede han på Uppsala Universitet. Som 35-årig modtog han Nordisk Råds Litteraturpris for Legionærerne (1969). Siden da har han vundet Augustprisen to gange; i 1999 for Livlægens besøg og i 2008 for Et andet liv. P. O. Enquist var bosat i Danmark fra 1978 til 1993. Fra regnormenes liv er skrevet i denne periode, nemlig i 1981.

 

MEDVIRKENDE

H.C. Andersen: Ole Lemmeke

Johanne Luise Heiberg: Ellen Hillingsø

Johan Ludvig Heiberg: Preben Kristensen

Kvinden: Lisbet Lundquist

 

Af P. O. Enquist

Oversættelse: Frederik Dessau

Instruktion: Kasper Wilton

Scenografi: Kim Witzel

Koreograf: Jeanette Binderup-Schultz

Kostumedesigner: Line Bech

Lysdesign: Lars Schou

Lyddesign: Steen Larsen

 

Tak til Maryann Fay Lertoft