Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Bedrag

HAROLD PINTER (1930-2008)

Harold Pinter voksede op i en jødisk familie i krigstidens England. Pinter var uddannet skuespiller og arbejdede på scenen frem til sit gennembrud som dramatiker i begyndelsen af 1960’erne. Pinter var mest kendt for sine teaterstykker, der tilhører genren absurd teater. Han fik sit gennembrud med Fødselsdagsskabet fra 1958. Bedrag fra 1978 blev en skandalesucces, da stykket bygger på Pinters egen utroskabsaffære.

Pinter nåede at skrive 32 skuespil og flere postmoderne romaner. Han skrev ligeledes drejebøger til film og tv-serier, og i Danmark er han især kendt for Den franske løjtnants kvinde med Meryl Streep fra 1981, for hvilken han modtog en Oscar-nominering. Senest skrev han filmen Sleuth (på dansk Dobbeltspil) fra 2007 med Jude Law og Michael Caine på rollelisten.

Pinter gjorde sig også bemærket som debattør på den politiske scene og markerede sig som venstrefløjens talerør i 1970’erne. I 2005 modtog Harold Pinter Nobelprisen i litteratur.

 

MEDVIRKENDE

Emma: Anette Støvelbæk

Peter: Niels Ellegaard

Robert: Henrik Lykkegaard

Tjener m.m.: Adam Schmidt

 

 

Af Harold Pinter

Instruktion: Maria Vinterberg

Oversættelse: Line Knutzon

Scenografi: Marianne Nilsson

Lysdesign: Baard Nilsson

Lyddesign: Lasse Svarre Christiansen