Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Pippi Langstrømpe

Verdens stærkeste

Billetter
Iscene
CPH Culture
Jyllands-Posten
POV International
Kulturtid
Billetter

Verdens stærkeste

”Her kommer Pippi Langstrømpe” gjalder det gennem de fredelige gader, da Pippi med det ræverøde hår ankommer med både hest og abe til Villa Villekulla. Sådan et mærkeligt barn har folk i byen aldrig mødt før. De pæne og artige nabobørn, Tommy og Annika, bliver straks gode venner med Pippi: Hun lærer dem, at de voksne ikke altid har ret, og de udfordrer hende til at prøve at gå i skole og lære bordskik. Ingen af delene har hun prøvet før, for det blev der ikke lige tid til, mens hun sejlede rundt på de syv have sammen med sin far, Kaptajn Langstrømpe. Men Pippi lader sig heldigvis ikke begrænse, for hvordan kan man vide, hvad man kan, hvis man aldrig har prøvet det?

Pippi Langstrømpe byder på et genhør med Georg Riedels skønne melodier, som huskes fra tv-serien fra 1968. 

Pippi Langstrømpe iscenesættes af Birgitte Næss-Schmidt, der senest har svunget instruktørstokken over Folketeatrets Skatteøen

 

Forestillingen anbefales til børn fra 6 år. Varighed: 2 timer inkl. pause

 

Manuskript: Astrid Lindgren
Dramatisering: Jonna Nordenskiöld 
Musik: Georg Riedel og Jan Johansson
Oversættelse: Ninette Mulvad
Instruktion: Birgitte Næss-Schmidt
Bearbejdelse: Ninette Mulvad og Birgitte Næss-Schmidt
Scenografi: Benjamin La Cour 
Kapelmester, arrangør og komponist: Anders Ortman
Musikere: Tine Vitkov og Ida Nørby Sørensen
Medvirkende: Siw Ulrikke Maibom, Martin Ivan, Signe Skov, Jacob Weble, Albert Stein Ankerstjerne, Morten Christensen, Pernille Schrøder, Linea Høeg Olsen, Jeppe Kaas Vad, Linette Stamp Christensen

 

 

Pippi Langstrømpe er rå-charmerende (...) Det er sjovt for børnene, som Astrid Lindgren altid er solidarisk med, men også overraskende rørende for forældregenerationen... eller måske endnu bedre: bedsteforældregenerationen.

POV International

 

Astrids Lindgrens klassiske historie er eventyrligt fremført for børn og barnlige sjæle. Derved henvender ´Pippi Langstrømpe´ sig ikke kun til de mindste børn, men også til de lidt større børn og unge. Forestillingen er oplagt til en dejlig familieoplevelse, en tur med bedstemor eller bedstefar i teatret eller til skoleklasseudflugter.

Kulturtid

 

Folketeatrets musikforestilling 'Pippi Langstrømpe' får en følsom nuance, der klæder historien om superpigen og humørsprederen Pippi.

Jyllands-Posten

 

Siw Ulrikke Maibom er alt, hvad man kan ønske sig af en moderne Pippi.

CPH Culture

 

Folketeatret sender en moderniseret Pippi Langstrømpe på turné pakket ind i bolsjefarver, fed musik og seje trin med et drys af en anelse mere ensomhed og tristesse, end jeg husker fra min barndoms tv-serie.

Iscene

 

Og Pippi Langstrømpe er for børn. Det spilles til børn, og godt for det. (..) Birgitte Næss-Schmidt er således trofast i sin instruktion, og det fungerer upåklageligt og meget effektivt, at lade artister være inde i aben Hr. Nilsson og hesten, Lillekarl, hvilket giver denne opsætning en velfungerende ekstra dimension.

Morten Buckhøj

 

Det er en træfsikker bearbejdning og iscenesættelse Birgitte Næss-Schmidt har lavet, med sjov for både børn og voksne i Benjamin la Cours magiske farverige scenografi.

XQ28

 

Folketeatrets Pippi Langstrømpe er en sød forestilling. Scenograf Benjamin la Cour har leget med størrelserne i sin scenografi, således at Pippis hus er et dukkehus, der bæres rundt. Det synes næsten som en ren fantasiverden, da Tommy og Anikka går på opdagelse i den lille miniature af Villa Villakulla.

Scenekanten

 

Pippi Langstrømpe er en sød og rørende forestilling, som er fyldt med musik, skør dans og grin, men også et dybere savn efter forældre. Den er absolut et besøg værd, især for de allermindste.

Ungt Teaterblod

Billetter Nørregade