En barsk fortælling om livet som ung og anbragt

Anbefales til unge fra 14 år
Varighed: ca. 60 minutter

To unge drenge spiller bordtennis. Det er to børn, hvis opvækst har været turbulent og præget af uro. De er begge fjernet fra deres familier, og begge kæmper de med at finde deres plads i livet. Det er historien om to drenge, som begge finder én at spejle sig i. En bedste ven.

Noah kommer med fire opholdssteder og to børnehjem i bagagen og skal igen finde sig til rette et nyt sted. Det er her, han møder Sander, der ligesom ham selv prøver at finde sin plads i livet og et sted at føle sig hjemme. Hvordan gør man det, når man bor et sted, hvor de voksne går ”hjem”, når de har fri, og systemet flytter én videre, så snart man er faldet til? Hvordan skaber man sin egen identitet i overgangen mellem barn og voksen, når man er anbragt? Og hvordan finder man ro i sig selv og i livet?

Ping pong af Sjællands Teater FAIR PLAY er en fiktiv historie, skabt i dialog med anbragte og tidligere anbragte børn og unge, med ønsket om at fiktionen skal lægge sig op ad den nære virkelighed. Forestillingen blev produceret et år efter, at statsminister Mette Frederiksen i slutningen af 2019 sagde, at flere udsatte børn skulle anbringes uden for hjemmet.

Ping pong blev nomineret til en Reumert i kategorien Årets Børne-/Ungdomsforestilling i 2022.

Efter forestillingen åbner Kunstnerisk Laboratorium, der er udarbejdet i samarbejde med Michael Hansen, værkstedsleder på Statens Museum for Kunst, og er inkluderet i billetten.

Varighed Kunstnerisk Laboratorium: 30 minutter

Manuskript: Leiv Arne Kjøllmoen og Henriette Vedel
Instruktion: Leiv Arne Kjøllmoen
Koreografi: Rebekka Lund
Kostumer: Helle Birkholm
Lyddesign: Johannes Smed
Lysdesign, teknik og værksted: Jakob Ebbe
Medvirkende: Janus Elsig og Mads Emil Duelund Hansen