Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Ordet

En stjernebesat klassiker om tro og tvivl af Kaj Munk

En stjernebesat klassiker om tro og tvivl af Kaj Munk

OBS: Vi arbejder på en spilleperiode. Alle der har billetter til og med 9. marts vil blive kontaktet af vores billetkontor.

Ordet kan vække døde til live i dette skuespil skrevet i 1925 af Danmarks store digterpræst Kaj Munk. Han ville med Ordet give publikum et 'chok i sjælen', og det er vitterligt stærke sager, vi præsenteres for, når en genopstandelsens mirakel finder sted i stuen hos den vestjyske storbonde Mikkel Borgen. 

Der skal mod til at tro på det, som ikke kan forklares og at sætte spørgsmålet om tro på dagsordenen er noget, der for alvor kan sætte sind i kog. Man går næppe uberørt fra et møde med dette særsyn af et drama, hvor 'alt er muligt for den, der tror'.

Gamle Borgen har hele sit liv kæmpet for at udbrede Grundtvigs milde og lyse kristensyn; 'Menneske først, kristen så'. Men Borgens håb og tro sættes på prøve af hans tre sønner; Mikkel, som ikke ønsker at følge i sin fars fodspor, den teologistuderende Johannes, som tilsyneladende har mistet forstanden og tror, han er Jesus og Anders, som har forelsket sig i en datter af den indremissionske Peter Skrædder. Med troen som argument modsætter begge fædre sig de unges giftermål. Først da Borgens elskelige og renhjertede svigerdatter, Inger dør i barselsseng, rystes patriarkerne og lader religiøse modsætninger være så inderligt ligegyldige. Og miraklet sker.

Ved førsteopførelsen i 1932 blev Ordet en bragende publikumssucces og Dreyers filmatisering fra 1955 gik sin sejrsgang i de danske biografer. I 2006 kom Ordet på den danske kulturkanon med den begrundelse, at det var 'et enestående stykke, dansk kultur, som repræsenterer et nybrud og samtidig formår at fortælle en almenmenneskelig historie, der rækker ud over den tid, hvor det blev skrevet'. 

 

Forfatter: Kaj Munk

Instruktion: Moqi Simon Trolin

Scenografi: Palle Steen Christensen

Medvirkende: Waage Sandø, Preben Kristensen, Amalie Dollerup, Esben Dalgaard Andersen, Mads Reuther, Morten Brovn, Albert Stein Ankerstjerne, Peder Holm Johansen, Jeanette Binderup-Schultz, Nadia Jasmin Nielsen

 

Billetter Nørregade

  • Ingen billetter er tilgængelige