Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Natten er dagens mor

Noréns ikoniske familiedrama

Billetter

Noréns ikoniske familiedrama

Natten er dagens mor er en moderne klassiker, som sætter livet i en misbrugs-familie i et mørkt lys uden mange formildende omstændigheder.

Preben Kristensen, Ellen Hillingsø, Anton Hjejle og Nicolai Jørgensen er en familie i krise, hvor alkoholisme, bekymringer om økonomi, tvivl om identitet og desperat længsel efter at komme væk kæmper med frustrationen over at være bundet til hinanden. I længsel efter kærlighed kredser mændene i familien om moderen, som balancerer i et spind af hensyn og selvopholdelsesdrift, der på et splitsekund kan forvandle ømhed til aggression.

Faderen er alkoholiseret, moderen er lungesyg, og de to sønner er præget af en opvækst i utryghed, løgn og fortielse. Alle er de fanget i et gentaget destruktivt mønster, de ikke er i stand til at bryde ud af.

Få kan som Norén skildre den ætsende klaustrofobi, der hersker i en familie, hvor alle er ødelagt af det ensomme liv i familiens fængsel.

Natten er dagens mor er Lars Noréns delvist selvbiografiske gennembrudsdrama fra 1982; det er en hudløst ærlig skildring af de mekanismer, der træder i kraft i en familie, som lever med et misbrugsproblem, og hvor børnene rammes hårdest af alle.

Forfatter: Lars Norén
Oversættelse: Karen-Maria Bille
Dramaturg: Ninette Mulvad
Instruktion: Rolf Heim
Scenografi: Sisse Gerd Jørgensen
Medvirkende: Ellen Hillingsø, Preben Kristensen, Nicolai Jørgensen, Anton Hjejle

Billetter Nørregade