Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Maddiker

Et livtag med den modne kvinde

Billetter
Sceneblog
Danmarksbloggen
Out & About
CPH Culture
Politiken
Billetter

Et livtag med den modne kvinde

DET ER IKKE LET AT BLIVE GAMMEL, MEN ALTERNATIVET ER VÆRRE

Bodil Jørgensen, Jannie Faurschou og Rikke Wölck står på scenen, når der i denne nyskrevne forestilling tages et uforfærdet, rørende og morsomt livtag med den modne kvinde.

Det er ikke lutter lagkage alt sammen. Man kan f.eks. roligt forlade en fest som den første. Der sker ikke en skid. Og hvis man kunne finde på at bevæge sig ud på dansegulvet og bevæge sig med stive lemmer til musikken, så kommer de løftede mormorarme hurtigt ind til kroppen igen, når de unge smiler og ler opmuntrende til én. Ydmyget halter man væk fra dansegulvet og direkte hjem i den nye single-seng. Ensomheden sniger sig ind, mens man forsøger at koncentrere sig om en god bog. Så får man øje på den rynkede hånd, der holder om bogen. Hvis er den rynkede hånd? Mors? Mormors? Hvem er den kvinde, der bor i dette visne, rynkede hylster?

Man kan jo stadig se godt ud, hvis ellers lyset lige falder rigtigt. Og éns hjerne fungerer jo stadig. Lidt langsommere, men den fungerer. Man kan jo gøre lige, hvad man vil: Sælge alt og rejse hele jorden rundt, hvis man har lyst. Og gå på kurser. Dygtiggøre sig. Starte helt forfra. Og lade sig skille. Vise det her selvforherligende ungdomsregime, at alder er en styrke. Fanden tage os!

Nogle gange er det godt at huske på, at livet ikke er slut, før man er død. Der er både liv og glimt i øjet på de tre voksne kvinder på scenen, mens de hylder alderdommen og tør tale om både det svære og det smukke i livet, inden maddikerne får overtaget.

 

Manuskript: Rikke Wölck
Instruktion: Madeleine Røn Juul
Scenografi: Gøje Rostrup
Medvirkende: Bodil Jørgensen, Rikke Wölck, Jannie Faurschou 
Varighed: 1 time og 20 minutter uden pause

 

Se program til Maddiker her.

 

 

Maddiker er teater for både ung og gammel, mænd og kvinder og heldigvis får mange muligheden for at opleve forestillingen for den turnerer rundt i landet udover spilleperioden på Hippodromen.

XQ28

 

"Maddiker" er simpelthen noget af det bedste, der er sket på den danske teaterscene i denne sæson. BRAVO.

Danmarksbloggen

 

De tre modne kvinder på scenen er formidable

Scenekanten

 

Man skal ikke lade sig narre af titlen, og selv om Rikke Wölcks drama om livet uundgåeligt ender seks fod under jorden, så er det tre spillevende damer der leverer den sindssygt morsomme forestilling. Se den før det er for sent.

Sceneblog

 

Man behøver hverken være kvinde eller fyldt 60 for at kunne nyde disse tre formidable skuespillerinder slå sig løs i et stykke, der er deres talenter værdige.

CPH Culture

 

'Maddiker' på Folketeatret er et smukt, humoristisk og velspillet stykke om at blive gammel.

Morten Buckhøj

 

En sober debat med satirisk islæt er på dagsordenen.

Kulturinformation

 

Folketeatrets 'Maddiker' rammer lige ind i alderdommens tabubelagte felt med Bodil Jørgensen i front som ustyrlig isbryder.

Politiken

 

Rikke Wölck står ikke blot på scenen, men også bag dette mesterlige manuskript. (...) Stykket er en slags stand-up teater af forrygende one-liners med fremragende forståelse for timing og drama. Men det er også dybe og tankevækkende længere monologer i skæret af det kolde lys fra et samfund, der lokker unge med feriejob i hjemmeplejen, som var det en tur til Ibiza.

Out & About

 

Gå ind og se de aldrende damer, der i den grad stadig er i live.

Kulturtid

 

'Maddiker' rummer både det tragikomiske, det bevægende og det eksistentielt genkendelige, og Bodil Jørgensen, Rikke Wölck og Jannie Faurschou spiller de tre kvindeliv med fintfølende forskellighed gennem de sidste årtier af livet.

Berlingske

 

Folketeatrets alderdomskomedie ”Maddiker” er et morsomt, morbidt og tankevækkende ”three women show” om at blive gammel og leve med det.

Jyllands Posten

 

(...) en oplivende teateraften, holdt skarpt og idérigt i tømme af instruktøren, Madeleine Røn Juul, der har fået de tre til at spille overbevisende frit ud, for veninder har jo ikke noget at skjule for hinanden, undtagen når de to diskuterer den tredje.

Frederiksborg Amts Avis

 

Velspillet tragikomisk spil om kvinder plus 60.

Kulturkupeen

 

 

Turne

Billetter Nørregade