Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Jeg er Silas

Folketeatret | U præsenterer…

Billetter
JP
CPH Culture
Coming Out
Ungt Teaterblod
Magasinet Kbh

Folketeatret | U præsenterer…

... en rørende fin fortælling om at stå ved sig selv og turde vise verden, hvem man er inderst inde

Hvordan ved man, hvem man er, når samfundets normer strammer?

At være teenager, skifte skole, få nye venner og finde det helt rigtige outfit til konfirmationen kan være svært. Når hele ens omgangskreds ikke rigtigt ser én, bliver det uoverskueligt.

Men hvordan fortæller man sin familie og sine klassekammerater, at det køn man blev tildelt ved fødslen, ikke stemmer overens med den man er?

Silas føler ofte, at han bliver set på som en fremmed – som et sort hul, der suger opmærksomhed til sig og samtidig er usynligt. Til tider flygter han ud i skoven, hvor han kan være alene med sine tanker. I skoven er der ingen kønnede forventninger til ham.

Silas vil helst bare kunne flyve frit, være sig selv og få verden til at forstå hvem han er. Da Silas møder den lidt ældre Hedvig, der også udfordrer normerne, begynder brikkerne at falde på plads.

Jeg er Silas er en rørende fortælling om at finde vejen til at stå ved, hvem man er inderst inde ved at udforske sig selv, sin kønsidentitet og sit køn. Om forløsende venskaber og om at møde sine egne og omverdenens fordomme. Og ikke mindst er det en gribende historie om en familie, der udfordres i hver sin selvforståelse, men sammen finder en vej.

 

Co-produktion: HiLS DiN MOR og Folketeatret

Dramatiker: Julie Maj Jakobsen

Instruktør: Mia Lipschitz

Scenograf: Katrine Gjerding

Lyddesign: Jes Theede

Koreograf: Beck Heiberg

Lysdesign: Flora Brandt

Medvirkende: Mio Trond Lambers, Rikke Westi, Maria Carmen Lindegaard, René Benjamin Hansen

 

Fra 12+ år

Varighed: ca 65 minutter

Kunstnerisk Laboratorium:
Efter forestillingen har I mulighed for at deltage i Kunstnerisk Laboratorium, som til den her forestillingen tager form af en After Talk med skuespillerne. Kunstnerisk Laboratorium er et gratis tilbud om at arbejde sammen og videre med tematikker fra forestillingen for at fordybe teateroplevelsen. Estimeret tid er ca. 20 minutter

 

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Bikubefonden, Østifterne støtter omtanke, Dansk skuespillerforbund, Kong Christian den tiendes fond, Wilhelm Hansen Fonden

For henvendeler vedrørende turné se her

 

HiLS DiN MOR har tidligere – og i den grad – imponeret mig med deres tagen-kærlig-hånd-om emner som køn, seksualitet og identitet, som vi, små som store, kan have svært ved at snakke om. Med Jeg er Silas gør de ingen undtagelse.

Ungt Teaterblod

 

Tilsat en masse god høj popmusik, sidder 'Jeg er Silas' lige i skabet for denne anmelder. Og noget siger mig, at ikke bare resten af salen, men hele ungdommen anno 2020 (og dens forældre), vil have det nogenlunde på samme måde.

Magasinet KBH

 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at stykket trak tårer og gav flere sug i maven. (...)Det er en forestilling, som alle bør se.

Coming Out

 

 

Teatergruppen Hils Din Mor har skabt endnu en velfungerende ungdomsforestilling, der gør svære emner forståelige for både unge og voksne.

JP

 

 

På blot en time lykkedes det hele holdet at få os til at grine og græde. Men måske blev vi også en lille smule klogere og i al fald varm om hjertet i en kold tid.

CPH Culture

Billetter Nørregade