Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Jeg er Silas

Folketeatret | U præsenterer…

Billetter

Folketeatret | U præsenterer…

... en rørende fin fortælling om at stå ved sig selv og turde vise verden, hvem man er inderst inde

Hvordan ved man, hvem man er, når samfundets normer strammer?

At være teenager, skifte skole, få nye venner og finde det helt rigtige outfit til konfirmationen kan være svært. Når hele ens omgangskreds ikke rigtigt ser én, bliver det uoverskueligt.

Men hvordan fortæller man sin familie og sine klassekammerater, at det køn man blev tildelt ved fødslen, ikke stemmer overens med den man er?

Silas føler ofte, at han bliver set på som en fremmed – som et sort hul, der suger opmærksomhed til sig og samtidig er usynligt. Til tider flygter han ud i skoven, hvor han kan være alene med sine tanker. I skoven er der ingen kønnede forventninger til ham.

Silas vil helst bare kunne flyve frit, være sig selv og få verden til at forstå hvem han er. Da Silas møder den lidt ældre Hedvig, der også udfordrer normerne, begynder brikkerne at falde på plads.

Jeg er Silas er en rørende fortælling om at finde vejen til at stå ved, hvem man er inderst inde ved at udforske sig selv, sin kønsidentitet og sit køn. Om forløsende venskaber og om at møde sine egne og omverdenens fordomme. Og ikke mindst er det en gribende historie om en familie, der udfordres i hver sin selvforståelse, men sammen finder en vej.

 

Co-produktion: HiLS DiN MOR og Folketeatret

Dramatiker: Julie Maj Jakobsen

Instruktør: Mia Lipschitz

Scenograf: Katrine Gjerding

Lyddesign: Jes Theede

Koreograf: Beck Heiberg

Lysdesign: Flora Brandt

Medvirkende: Mio Lambers, Rikke Westi, Maria Carmen Lindegaard, René Benjamin Hansen

 

Fra 12+ år

Varighed: ca 65 minutter

 

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Bikubefonden, Østifterne støtter omtanke, Dansk skuespillerforbund, Kong Christian den tiendes fond, Wilhelm Hansen Fonden

For henvendeler vedrørende turné se her

Billetter Nørregade