Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Emma ude af takt

Emma Gad. Nu gider vi igen!

Billetter
Scenekanten
JP
Kulturkupeen
Fyns Amts Avis
Nordjyske Stiftstidende

Emma Gad. Nu gider vi igen!

De seks skønne kvinder fra succesforestillingen Lillys Danmarkshistorie tager nu fat på Emma Gads dannelseshistorie: Folk omkring os har jo glemt, hvordan man opfører sig, ikke sandt! Så der er god grund til at genopfriske regler for den gode opførsel. 

'Man skal ikke stikke servietten i knaphullet', 'Man må undgå al støj, idet man spiser', 'Lær deres børn i tide at være uafhængige af andres hjælp', 'Lad Dem ikke helt beherske af Deres telefon, men sæt den ud af virksomhed under et måltid sammen med gæster og under en samtale'. Disse - og mange flere - gode råd gav Emma Gad for lidt over 100 år siden i bestselleren Takt og Tone - hvordan vi omgås. Fru Gad rådgav ikke kun om etikette i selskabslivet, men også om god skik og opførsel i forbindelse med de mere alvorlige sider af livets forhold: Hvad siger man til én, der lige har mistet sin kone? hvordan forholder man sig til børn og eks'er i forbindelse med skilsmisse? Hvad gør man, hvis man ikke bryder sig om sin søns valg af hustru?

I 60'erne og 70'erne blev det en regel, at der ikke måtte være nogen regler. I dag er der en modbevægelse på vej, for selvom det fungerer for den enkelte at snakke i telefon under hele middagen, synes resten af selskabet ikke nødvendigvis, at det er i orden. Der er hårdt brug for manualer til det sociale liv, og det er bemærkelsesværdigt, hvor mange af Emmas gyldne leveregler, der stadig har både underholdningsværdi og relevans. 

Med humoristisk takt og velkendte toner synges og fortælles historien om Emma Gad og vor tids forhold til gyldne leveregler. 

 

Efter oprindelig ide af Pia Fris Laneth

Dramatiker: Vivian Nielsen

Instruktion: Madeleine Røn Juul

Scenografi: Søren Glad

Koreografi: Jeanette Binderup-Schultz

Dramaturgi: Ninette Mulvad

Kapelmester: Sanne Graulund

Medvirkende: Birgitte Raaberg, Pia Rosenbaum, Christiane Bjørg Nielsen, Tanya Lund Andersen, Henriette Rosenbeck, Sanne Graulund

 

Varighed: 2 timer inkl. pause 

 

 

 

 

 

"Emma ude af takt" er med sin impressionistiske og poetiske tilgang til det historiske stof aldeles forfriskende. Som den svenske mesterfilmskaber Bo Wiederberg sagde om sin metode: "Jeg digter over fakta". Således også skaberne af denne liflige forestilling. Emma Gad. Og poesien gider hele vejen med hende.

Nordjyske Stiftstidende

 

Musikalsk er forestillingen også særdeles godt kørende. Der er gode sangstemmer hos alle seks medvirkende, og de fungerer strålende både som solister og samstemmigt i Sanne Graulunds musikalske arrangementer. (...) Madeleine Røn Juuls iscenesættelse dyrker fint de episke og fragmentariske genretræk i Vivian Nielsens manuskript, der også formår at sætte tankerne i gang hos publikum.

JP

 

Emma ude af takt er fermt skruet sammen med nyskrevet dialog, tekstuddrag og knasende lydoptagelser med hovedpersonen selv.

Fyns Amts Avis

 

De synger dejligt, de får os til at grine og så får de mig til at sætte pris på glæden ved ikke at leve lige efter bogen.

Scenekanten

 

Scenen emmer af feel good stemning og charmerende situationer opstår hen igennem forestillingen, hvor 100 års kvindehistorie og danmarkshistorie fortælles (...).

Kulturkupeen

 

Emma ude af takt er sikker underholdning med stof til eftertanke.

POV International

 

De musikalske indslag i Emma ude af takt er integreret som velfungerende sceneovergange, hvor hver af de seks kvinders individuelle sangpræstationer smelter sammen til ét sammenhængende udtryk. Sangene er i deres storhed både inspirerende og befriende, og så lyder de fuldstændig fænomenalt.

Den 4. væg
Turne

Billetter Nørregade