Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

2 på tur

En komedie om at gribe dagen

Billetter
Gregers DH
CPH Culture
Out & About
Scenekanten
JP

En komedie om at gribe dagen

Peter Schrøder og Kurt Ravn spiller to ældre herrer, som nægter at give op, selvom det egentlig er for sent. De er indlagt på hospitalet med hver sin terminale sygdom. Der er de dog ikke længe, før de beslutter sig for, at de ikke bare vil ligge og vente på døden. Så de griber dagen og flygter. Med dropstativ og iklædt pyjamas stiller de sig op ved den nærmeste landevej og blaffer; klar til nye – sidste – eventyr.

På deres vej møder de mange forskellige mennesker spillet af Paw Henriksen og Kristine Yde, som påvirker retning og udfald på deres lille udflugt: Da de møder en gravid kvinde, hvis kæreste har forladt hende, sætter de sig for at finde ham. Men dét de ender med at finde, er en voksen datter, der griber muligheden for at lære sin far at kende. I løbet af den korte tid deres tur varer, erfarer de, at tilfældige hændelser fører til nye hændelser, som får betydning i nuet. Sådan er livet også. Vi kender endestationen for de to mænds tur, men vejen derhen er fuld af livsglæde og håb for fremtiden.

2 på tur, med originaltitlen Moins 2 (af Samuel Benchetrit), blev i 2006 nomineret til Molière-prisen som årets bedste franske dramatik.

 

 

Dramatiker: Samuel Benchetrit

Oversættelse: Ninette Mulvad, Geir Sveaass

Iscenesættelse: Geir Sveaass

Scenografi: Marianne Nilsson

Koreografi: Jeanette Binderup-Schultz

Medvirkende: Kurt Ravn, Peter Schrøder, Paw Henriksen, Kristine Yde

 

Varighed: 1 time og 30 min. uden pause

 

Kurt Ravn og Peter Schrøder er det perfekte par. De brokker sig, støtter hinanden på vejen, undres og hjælper hinanden videre. En komisk duo med timing, professionelt håndelag og en tilpas mængde blødhed.

Scenekanten

 

Den strutter af humor og har strejf af visdom, denne henrivende bagatel af et fransk stykke.

Gregers DH

 

'2 på tur' er en hyldest til to af dansk teaters grand old men

JP

 

Kurt Ravn og Peter Schrøder får os til at mindes den ædle komiske duo Jack Lemmon og Walther Matthau, når de udveksler uforskammetheder eller blot deler deres forskellige opfattelser af livet. Et komisk parløb af høj karat.

CPH Culture

 

Kurt Ravn og Peter Schrøder er helt rigtige valgt som de to på tur. Med afdæmpet spil og underfundig humor er de vores behagelige guider på denne aftens teatertur.

XQ28

 

2 på tur er en fin komedie, der sætter livet på spidsen i den sidste svære stund, og med garvede skuespillere på scenen, kan det ikke gå helt galt. Vi fornøjes, vi mindes, vi reflekterer og får da også lidt at tænke over: Har vi selv risiko for at blive de gamle sure, eller vil vi hellere glædes og fornøjes i den sidste tid?

Out & About

 

Peter Schrøder er lommefilosoffen, mens Kurt Ravn spiller manden, der kom til at leve et alt for ensomt liv. Fint samspil. Udenom må Kristine Yde på den mest henrivende måde tage sig af diverse kvinder, og det gør hun fuld af overbevisning, så man under hende en rigtig Chekhov-rolle næste gang. Paw Henriksen er som altid i sine skæve figurer ægte og sandfærdig. Et fint team.

Kulturkupeen

 

Peter Schrøder og Kurt Ravn, der begge to er meget garvede indenfor branchen, spiller begge forrygende og får sammen et sjovt makkerskab op at køre igennem forestillingen.

Ungt Teaterblod
Turne

Billetter Nørregade