Surstrømning

En overgæret danmarkssatire

Billetter

En overgæret danmarkssatire

Klimakrisen har ramt Danmark. Inden for 24 timer vil verdens lykkeligste folk være oversvømmet af et smeltet isbjerg. Men de ved det ikke. Hellere dø lykkelig og uvidende end at skabe panik og en tsunami af bekymringer om fremtiden, er vurderingen fra myndighedernes side.

Rundt om Danmark er grænsebommene rejst. Det er svært - for ikke at sige umuligt - for danskerne at flygte, finde tryghed og sætte fødderne på tør jord hos et naboland. Takket været Dronning Margrethes nære, familiære relationer til det svenske kongehus, er det lykkedes at skaffe asyl til fem danskere i Sverige. Spørgsmålet er, hvem der er heldig at være blandt de fem?

Ingen lande har bekriget hinanden så meget som Danmark og Sverige. Men kan de to nationer forene sig i ly af katastrofen? Hvad sker der med Danmark og danskheden, når landet oversvømmes? Kan hygge, wienerbrød og røde pølser overleve i dansker-enklaven i Sverige eller står der Kalles kaviar og Surströmning på menuen?

Surstrømning er en satirisk forestilling om Danmark og os danskere anno 2017. Forestillingen er en samarbejdsproduktion mellem Vendsyssel Teater (Hjørring), Teater Nordkraft (Aalborg), Randers Egns Teater, Teatret Svalegangen (Aarhus), Folketeatret og Team Teatret (Herning).

 

Instruktør: Kasper Sejersen

Scenograf: Laura Rasmussen

Dramatikere: Gertrud Larsson og Åsa Asptjärn

Dramaturg: Dorthe S. Bebe

Kunstnerisk leder: Per Smedegaard

Oversætter: Peter Dupon

Medvirkende: Signe Barfoed, Hans Holtegaard, Lisbeth Knopper, Morten B. Koch, Anders Brink Madsen, Camilla Gjelstrup, Holger Østergaard

Lysdesigner: Andrew Tristam

Lyddesigner: Morten Birk

Billetter Nørregade