Surstrømning

En overgæret danmarkssatire

Billetter
Nordjyske Stiftstidende
JP

En overgæret danmarkssatire

Klimakrisen har ramt Danmark. Inden for 24 timer vil verdens lykkeligste folk være oversvømmet af et smeltet isbjerg. Men de ved det ikke. Hellere dø lykkelig og uvidende end at skabe panik og en tsunami af bekymringer om fremtiden, er vurderingen fra myndighedernes side.

Rundt om Danmark er grænsebommene rejst. Det er svært - for ikke at sige umuligt - for danskerne at flygte, finde tryghed og sætte fødderne på tør jord hos et naboland. Takket været Dronning Margrethes nære, familiære relationer til det svenske kongehus, er det lykkedes at skaffe asyl til fem danskere i Sverige. Spørgsmålet er, hvem der er heldig at være blandt de fem?

Ingen lande har bekriget hinanden så meget som Danmark og Sverige. Men kan de to nationer forene sig i ly af katastrofen? Hvad sker der med Danmark og danskheden, når landet oversvømmes? Kan hygge, wienerbrød og røde pølser overleve i dansker-enklaven i Sverige eller står der Kalles kaviar og Surströmning på menuen?

Surstrømning er en satirisk forestilling om Danmark og os danskere anno 2017. Forestillingen er en samarbejdsproduktion mellem Vendsyssel Teater (Hjørring), Teater Nordkraft (Aalborg), Randers Egns Teater, Teatret Svalegangen (Aarhus), Folketeatret og Team Teatret (Herning).

 

Instruktør: Kasper Sejersen

Scenograf: Laura Rasmussen

Dramatikere: Gertrud Larsson og Åsa Asptjärn

Dramaturg: Dorthe S. Bebe

Kunstnerisk leder: Per Smedegaard

Oversætter: Peter Dupon

Medvirkende: Signe Barfoed, Hans Holtegaard, Lisbeth Knopper, Morten Bo Koch, Anders Brink Madsen, Camilla Gjelstrup, Holger Østergaard

Lysdesigner: Andrew Tristam

Lyddesigner: Morten Birk

 

Det er festligt, folkeligt og flintrende velbegavet og anfægtende underholdning

Nordjyske Stiftstidende

 

Vellykket satirisk sommerkomedie om forskellen på Danmark og Sverige

JP

 

Arktis, der smelter. Klimaforandringer. Danmark under vand. Flygtningekvoter. Plads til forskellighed og modviljen mod samme. Det hele tages op til debat i Surstrømning, som udover at være en særdeles underholdende teateroplevelse også byder på et unikt samarbejde mellem seks danske teatre fra seks forskellige danske byer - der i øvrigt alle spiller en aktiv rolle i forestillingen og dermed giver et ekstra lag af relevans for publikum

Information

Billetter Nørregade