Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Suffløren

Preben Kristensens 40-års jubilæum

Billetter
CPHculture
BT
Kulturtid
Berlingske
Børsen

Preben Kristensens 40-års jubilæum

Som en af Danmarks folkekære skuespillere er Preben Kristensen vant til publikums opmærksomhed. Nu fejrer han sit 40-års jubilæum som skuespiller i rollen som en af teatrets anonyme medarbejdere; suffløren.

Sortklædt, placeret i et hjørne eller en lille sort kasse sidder suffløren, prøve efter prøve, aften efter aften og kan alle ordene i manuskriptet. Parat med en hjælp, der helst ikke skal være brug for. Men han kender sine tekster og elsker teatret, hvor han trives bedre end i det virkelige liv, der skal leves uden manuskriptets rettesnor. Denne aften dukker skuespillerne ikke op, og suffløren må selv indtage scenen. Først tøvende, siden med en selvfølgelighed, der afslører et næsten virtuost kendskab til de store klassiske tekster.

 

Manuskript: Andreas T. Olsson

Oversættelse: Niels Brunse

Instruktør: Jacob Schjødt

Scenografi: Søren Glad

Medvirkende: Preben Kristensen

 

Varighed: 1 time og 17 min. uden pause 

 

Preben Kristensen fejrer 40 års jubilæum som skuespiller i rollen som SUFFLØREN. Det sker på Hippodromen, Folketeatret, og er en sand Masterclass i den form for skuespilkunst, som man kun opnår efter et langt levet liv.

CPHculture

 

Preben Kristensen leverer en intet mindre end vidunderlig præstation som teatrets anonyme eminence i sin 40-års jubilæumsforestilling på Folketeatret.

BT

 

Preben Kristensen er eminent i forestillingen "Suffløren" på Folketeatret i København - en forestilling, der kaster lys og sløret glans over teaterverdenens usete helt: Suffløren, der gang på gang redder forestillingen, når skuespillerne ikke kan deres replikker.

Børsen

 

Virtuose Kristensen leverer en formidabel præstation, hvor rævesmil afløser undseelighed, hvor hovmod veksler med bratte fald fra tinden, hvor latter og tårer følges ad, og - frem for alt - hvor kærligheden til teatret står som en støt brændende fakkel i denne helstøbte og ualmindeligt charmerende jubilæumsfejring.

Berlingske

 

Preben Kristensen brugte hele sin modenhed og erfaring i monologen om suffløren, der ikke ses og høres. Preben Kristensen blev i den grad både set og hørt. Tillykke til en stor og flittig scenekunstner.

Kulturtid

 

Han er intet mindre end fantastisk. Han formår med denne forestilling for alvor at sætte sig fast i vores bevidsthed som en af de dygtigste på de danske scener. Med sit dejlige væsen og helt brillant timing leverer han en fantastisk smuk og tryllebindende præstation. Han har os i sin hule hånd helt fra start og rummer et helt enormt nærvær. En varme og en ydmyghed. Han er elskelig i alle de forskellige scener, fortællinger og frustrationer.

Scenekanten

Billetter Nørregade