Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Peer Gynt

Ibsens eventyrlige drama om at finde sig selv

Billetter
Frederiksborg Amts Avis

Ibsens eventyrlige drama om at finde sig selv

”Blodet er aldrig så tyndt, at man ikke er lidt i slægt med Peer Gynt!”, minder Henrik Ibsen os om i sin fantasifulde fortælling om lykkeridderen, der drager ud i verden med ambitioner om at finde sig selv og blive til noget stort.

Cyron Melville er den unge Peer og Preben Kristensen den ældre Peer. Vi følger Peer gennem et langt, levet liv; fra håbefuld ung, til selvtilfreds voksen og til sidst som desillusioneret ældre, der sammenligner sig selv med et skrællet løg; lag på lag, uden en kerne.

På sin store livsrejse, der fører ham jorden rundt, prøver Peer det meste: Han forfører kvinder på stribe, og han forlader dem. Han bliver rig, og han mister det hele. Han bliver profet, og han bliver vanvittig. Undervejs indser han, at han i sin ihærdige søgen efter sin indre kerne er flygtet fra de vigtigste relationer i sit liv: Familien, kæresten, barnet – alle dem, der kunne have hjulpet ham med at finde sit sande jeg. Han bøjede af og gik udenom dér, hvor han burde have stået fast.

Peer Gynt er en både klassisk og moderne dannelsesberetning, der stiller det evigt gyldige spørgsmål på spidsen: Hvordan er man sig selv, uden at være sig selv nok?

 

Forfatter: Henrik Ibsen, bearbejdelse af Moqi Simon Trolin og Henriette Vedel

Oversættelse: Henriette Vedel 

Dramaturgi: Geir Sveaass og Ninette Mulvad

Instruktion: Moqi Simon Trolin

Scenografi: Eilev Skinnarmo

Koreografi: Esa Alanne

Kompositioner/musikere: Jullie Hjetland og Anna Lidell

Medvirkende: Preben Kristensen, Cyron Melville, Anette Støvelbæk, Mads Knarreborg, Michael Brostrup, Mathilde Norholt

 

Varighed: 2 timer og 30 min. (inkl. pause)

 

"Peer Gynt" er en underholdende og klog forestilling om det korte liv, som vi alle tror at have fuld kontrol over, men som skal behandles varsomt, for det er ikke nok at være sig selv nok.

Frederiksborg Amts Avis

 

Turne

Billetter Nørregade