Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

Liva

Forlængelse på Store Scene

Billetter
Kulturkupeen
Berlingske
JP
Sjællandske
GregersDH

Forlængelse på Store Scene

Ellen Hillingsø spiller den kendte og elskede revystjerne Liva Weel i denne forestilling, der fusionerer revy, kammerspil og teaterkoncert.

Vi møder Liva som en kvinde, der insisterer på sin frihed - kunstnerisk såvel som personligt. På begge fronter oplever hun en opblomstring under krigen, da friheden er under pres. Sammen med PH skriver hun den ikoniske tekst til sangen Man binder os på mund og hånd og med de dobbelttydige linjer, der narrer både censuren og nazisterne, synger hun sig lige ind i danskernes hjerter. Liva udødeliggjorde sange af blandt andre PH, Kai Normann Andersen og Børge og Arvid Müller, og en række af disse sange fra 1930'erne og 1940'erne indgår i forestillingen.

Liva var elsket af sit publikum og af sine mange skiftende bejlere og ægtemænd. Men hendes kompromisløse trang til at bestemme selv gav hende både voldsomme personlige nederlag og store kunstneriske sejre. Birgitte Raaberg, Henrik Koefoed og Karsten Jansfort lægger krop og stemme til mænd, elskere, veninder, påklæderske, teaterdirektør, familiemedlemmer og revyforfattere. Jens Krøyer står for musikken. Ene mand med et klaver personificerer han den måske vigtigste mand i Livas liv; akkompagnatøren - den tavse mand, der kærligt leverer tonerne til Livas sang.

 

Manuskript: Vivian Nielsen

Instruktion: Rolf Heim

Scenografi: Sisse Gerd Jørgensen

Koreografi: Peter Friis

Kapelmester: Jens Krøyer

Medvirkende: Ellen Hillingsø, Birgitte Raaberg, Henrik Koefoed, Karsten Jansfort

 

Varighed: 2 timer og 5 min. inkl. pause

Billetter Nørregade