Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x

Komedien, hvor alt går galt

Med garanti, også for latter

Turne
CPH Culture
GregersDH
JP
Berlingske
Frederiksborg Amts Avis

Med garanti, også for latter

Vi advarer: Der er risiko for, at du græder af grin, for sjældent har man set noget så rablende og hjælpeløst udført. En ambitiøs amatørteatergruppe kaster sig ud i et spil om et mordmysterie i bedste Agatha Christie-stil, men de har desværre ikke styr på ret meget andet end spilleglæden. Scenografien lever sit eget liv, rekvisitterne er aldrig hvor de skal være, replikkerne falder ikke til tiden, men til gengæld snubler de glade amatører over møbler og medspillere og hele tiden på det forkerte tidspunkt.

Titlen er ikke falsk reklame; absolut ALT hvad der kan gå galt, går med sikkerhed HELT galt. Hvis en blanding af Mr. Bean, Monty Python og Svend, Knud og Valdemar kan få dig til at grine, så kan Komedien, hvor alt går galt også.

 

Forfattere: Henry Lewis, Jonathan Sayer og Henry Shields

Oversættelse: Henrik Lykkegaard

Instruktion: Geir Sveaass

Scenografi: Søren Glad

Staging: Jeanette Binderup-Schultz

Stunt: David Owe

Medvirkende: Troels Malling, Gordon Kennedy, Jakob Højlev Jørgensen, Jesper Riefensthal, Kristian Holm Joensen, Patricia Schumann, Marie Mondrup og Peter Schlie Hansen

 

Varighed: 2 timer inkl. pause

 

Stykket, forfattet af Henry Lewis, Jonathan Sayer og Henry Shields har allerede gået sin sejrsgang flere steder i den engelsksprogede verden, og nu sender Folketeatret en dansk opsætning på turné i hele landet. Den skal nok gøre lykke med sin spøjse blanding af krimi og farce. (...) Jo, der er meget at glæde sig over - hvad enten man er til Agatha Christie-plots eller blot trænger til nogle gode grin.

CPH Culture

 

Man kan være sikker på, at når publikum går hjem fra forestillingen og har grinet færdig, så spørger de sig selv: Hvordan kan de få det hele til at fungere? (...) Geir Sveaass har godt fat i stilen i sin instruktion, og skuespillerne sætter både livet og talegaverne på spil i en tornado af pjank og galskab.

GregersDH

 

Hæsblæsende krimifarce med jammerlige amatører – det er ret morsomt! (...) To timers fjollet farce-fornøjelse, der klæder det danske teaterlandskab.

JP

 

Og alle falder ud og ind ad vinduerne, elevatoren og arbejdsværelset, render ind i døre eller fortvivler over billeder og jagttrofæer, der ramler ned fra væggen. (...) Og så er der gået et par timer, og det er tilladt at grine med.

Frederiksborg Amts Avis

 

Der er fuldt tekstligt smæk for farceskillingen i Henrik Lykkegaards veloplagte oversættelse af "Komedien, hvor alt går galt".

Berlingske

 

Det er Geir Sveaass, der har instrueret denne veloplagte farce med et stjernecast indenfor genren.

KOP Kultur

 

Salen væltede af grin flere gange, og det er den bedste garant for at forestillingen virker som den skal.

XQ28

 

Det hele er såre harmløst. Men helt ærligt også ganske befriende med små to timers motion for lattermusklerne.

Lolland-Falsters Folketidende

 

Turne