Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

I sidste øjeblik

En lun komedie om at blive ældre

Billetter
CPH Culture
JP
Frederiksborg Amts Avis
Scenekanten
Out & About

En lun komedie om at blive ældre

Det gælder om at have det sjovt, så længe man kan. Eller som Piet Hein opfordrede: "Husk at elske, mens du tør det. Husk at leve, mens du gør det". Det forsøger tre gamle veninder at holde sig for øje - i sidste øjeblik.

Lisbet Dahl er enken Marianne, som er det dominerende centrum i bridge-aftenerne med veninderne Solvej og Anne-Louise. Som fjerdemand til kortspillet kommer den nyslåede enkemand Per og får Solvejs kinder til at gløde. En yngre mand - udsendt af kommunen - fordrejer hovedet på både Solvej og Per, og har man nået en alder, hvor man er ligeglad med, hvad andre tænker om en, er der lagt op til overraskende slutninger. Før det er for sent. I sidste øjeblik.

 

Manuskript: Carin Mannheimer

Oversættelse: Sebastian Dorset

Instruktion: Christoffer Berdal

Scenografi: Marianne Nilsson

Medvirkende: Lisbet Dahl, Sonja Oppenhagen, Elsebeth Steentoft, Joen Bille, Søren Bang Jensen, Jeanette Binderup-Schultz

 

Varighed: 2 timer og 20 min. inkl. pause 

 

Pragtkomedie om tre gamle veninder, der taler lige ud af posen om sex og død.

JP

 

Der kan ikke herske tvivl om, at I SIDSTE ØJEBLIK også vil gøre lykke, når den snart skal på turne i hele landet. Blandt andet på grund af den vittige, men også usentimentale fremstilling af udfordringerne ved at blive gammel, men også fordi de medvirkende - i særdeleshed tre garvede skuespillerinder - i sig selv gør det til en fryd at gå i teatret.

CPH Culture

 

Forestillingen er slagfærdig og behændig - både i sit forløb, som instruktøren Christoffer Berdal har forstået så fint, og i sin indramning, som Marianne Nilsson er mester for (...).

Frederiksborg Amts Avis

 

I sidste øjeblik er en let, levende og morsom forestilling, der med humor og glimt i øjet reflekterer over det at blive ældre. Her er ingen klagesang eller ældrebyrde, men det er tværtimod varme, selvironi og sarkasme, der bobler om kap med nytårschampagnen.

Scenekanten

 

Det er alt i alt en hyggelig og sjov forestillingen om alderdommens udfordringer med talentfulde skuespillere, der i sig selv er et bevis på, at det ikke er så farligt at blive ældre.

Den 4. væg

 

Morsom, hjertevarm og livsklog komedie.

KOP Kultur

 

Det er et sjovt, kærligt, hyggeligt og meget velspillet stykke, der er værd at se.

Out & About

 

Lisbet Dahl sprudler i rollen som ældre enke i Folketeatrets søde komedie om kærlighed og venskab lige før lukketid.

BT

 

Forestillingen rammer lige i hjertet af sit kernepublikum (...).

Morten Buckhøj

 

Den er lun og kvik på de rigtige tidspunkter, og den er både hjertevarm og alvorlig.

Ungt Teaterblod

 

Folketeatret spiller den fine og hjertevarme svenske komedie I sidste øjeblik med et sikkert hold af erfarne skuespillere.

XQ28

Billetter Nørregade