Den politiske kandestøber

En klassisk og aktuel komedie

Turne
JP
Gregers DH
CPH Culture
Berlingske

En klassisk og aktuel komedie

Den politiske kandestøber er satire til tiden, skrevet i 1722, sat under ny lup i 2017.

Henrik Koefoed er kandestøberen, der hellere vil være politiker. I stedet for at passe sit arbejde og sin familie, sidder han på kroen med en håndfuld ligesindede, der nok mener at vide, hvor skoen trykker. Kandestøberen læser skam også aviser, så han er godt underrettet om indenrigs- og udenrigssager. Han er faktisk langt bedre egnet til at sidde med den politiske magt, end dem, der nu gør det. Hvis han selv skal sige det. Blandt byens småhandlende vinder han tilslutning til sine holdninger. Da det kommer den herskende magt for øre, at kandestøberen smeder politiske rænker, føler de sig truet og udnævner ham - på skrømt - til borgmester. Kandestøberen overdænges med politiske sager og vikles ind i et virvar af bortforklaringer, bilag og lokumsaftaler, der ikke holder vand i byretten.

 

Forfatter: Ludvig Holberg

Bearbejdelse: Thor Bjørn Krebs

Instruktion: Søren Iversen

Scenografi: Stine Martinsen

Medvirkende: Henrik Koefoed, Mette Horn, Sonja Oppenhagen, Søren Hauch-Fausbøll, Christiane Gjellerup Koch, Torben Zeller, Kristian Holm Joensen, Mathias Sprogøe Fletting, Sofie Alhøj, Jesper Riefensthal

 

Varighed: 2 timer og 20 min. inkl. pause

Download undervisningsmateriale til Den politiske kandestøber her.

 

 

Tekstning:

Som noget helt nyt tekster vi forestillingen på dansk og engelsk.
Tekstningen vil ske via smartphone eller tablet og på følgende dage:


Fredag den 10., 17. og 24. februar kl. 19:30
Tirsdag den 14., 21., 28. februar kl. 19:30
Fredag den 3. og 10. marts kl. 19:30
Tirsdag den 7.marts kl. 19:30


Når I ankommer til teatret, bliver I instrueret i, hvordan I skal gøre med jeres telefon eller tablet. Det er også muligt at låne enkelte iPads af teatret.

 

Sprudlende veloplagt nyfortolkning af Holbergs kandestøber - den kan landets teaterforeninger roligt glæde sig til at få på besøg.

JP

 

Der er nok at lege med i manuskriptet til 'Kandestøberen'. Og det er taknemmeligt, når man har så altædende og veloplagte komedieskuespillere som her.

GregersDH

 

Til gengæld har Folketeatret igen haft held med at give teksten et moderne pift i form af Thor Bjørn Krebs' festlige bearbejdelse, der inddrager både lokale og internationale tosser fra den politiske verden.

CPH Culture

 

På Folketeatret ved man heldigvis, at den gamle komedie strengt taget ikke er bedre værd, end at den må peppes op med nutidig satire for at få sin oprindelige komik tilbage. Det får den med en revyerfaren skuespillerbesætning med Henrik Koefoeds lagrede Herman von Bremen i spidsen.

Berlingske

 

Det Eder får, hvis Eder gakker til Folketeatret, er derimod en farverig, festlig og forrygende opsætning af "Den politiske kandestøber", hvor teatret traditionen tro og med stor dygtighed har ført Holbergs gamle komedie ind i vor tid - og bevaret det Holbergske drilleri og den særlige Holbergske tone.

Danmarksbloggen

 

Farverigt, spektakulært og vittigt omskrevet Holbergstykke på Folketeatret.

Kulturkupeen

 

(...) lige nu kan vi alle gå i Folketeatret og få en velfortjent grinepause fra den virkelige politiske tragedie, der i øjeblikket udspiller sig på den danske, europæiske og internationale scene.

KOP Kultur

 

 

 

 

Turne

Billetter Nørregade

  • Ingen billetter er tilgængelige