Folketeatret.dk bruger cookies. Hvis du navigerer videre på sitet, accepterer du dette. Læs vores privatlivspolitik Læs mere
x
Kurv (0)

De lystige koner

I det vilde west (frit efter Shakespeares De lystige koner i Windsor)

Billetter
CPHculture
JP
GregersDH
Scenekanten
Nordjyske Stiftstidende

I det vilde west (frit efter Shakespeares De lystige koner i Windsor)

Kvinderne fører an i løjerne, for de vil ha' deres vilje, og alle bedrager alle i De lystige koner.

Mette Horn og Camilla Bendix spiller fruerne Fjord og Pagh; et par saftige borgerkoner i deres bedste alder. De formelig strutter af liv og lyst mens deres ægtemænd, spillet af Jesper Asholt og Kristian Halken, er en smule vindtørre. Så da den selvglade Falstaff, i Tom Jensens skikkelse, gør kur til dem begge på én gang, kribler det i dem. Falstaff er godt nok både afdanket og forarmet, men har stadig en vis charme i behold, som han selv nærer stor tiltro til. Under dække af at være fornærmede over, at Falstaff så skamløst forsøger sig hos dem begge, udsætter konerne ham for den ene morsomme og latterlige lærestreg efter den anden. De får god hjælp af den ivrige koblerske, Madam Rap (Lisbeth Gajhede), som også bestyrer intrigerne omkring komediens unge par, fru Paghs datter og en række mere eller mindre umulige og latterlige bejlere.

De ældres beregnende kærlighedsintriger flettes sammen med kampen for at den unge, uskyldige kærlighed skal sejre. Komediens mænd og koner har modsatrettede interesser, og de driftige koner sætter gang i løjer, der skal sikre, at kvinderne får deres vilje til slut. Så kan mændene lære det, kan de!

 

Af William Shakespeare bearbejdet af Ninette Mulvad og Frede Gulbrandsen efter Niels Brunses oversættelse

Instruktion: Frede Gulbrandsen

Scenografi: Camilla Bjørnvad

Koreografi: Tine Salling

Medvirkende: Tom Jensen, Mette Horn, Camilla Bendix, Jesper Asholt, Kristian Halken, Lisbeth Gajhede, Asger Reher, Søren Hauch-Fausbøll, Sarah Juel Werner, Niclas Vessel Kølpin, Jesper Riefensthal, Jakob Højlev Jørgensen, Thomas Diepeveen, Emil Blak Olsen

 

Varighed: 2 timer og 30 min. inkl. pause 

 

Shakespeares komedie "De lystige koner i Windsor" er i Folketeatrets turneforestilling omsat til det vilde vesten, og det fungerer aldeles storartet, smidigt og luftigt og uden tung saloonhørm.

Nordjyske Stiftstidende

 

Det bliver sjovere og sjovere: Shakespeare begavet omsat til westernkomedie.

JP

 

Tom Jensen er i sit es som den lidet elegante Falstaff, og han er omgivet af nogle gæve madammer, som Lisbeth Gajhede, Camilla Bendix og Mette Horn spiller med kropsligt overskud og smittende humør. De får solid opbakning fra veteraner som Jesper Asholt, Asger Reher og Kristian Halken, men også unge talenter som Jesper Riefensthal, Niclas Vessel Kølpin og - sjovest af alle - Emil Blak Olsen (som den anæmiske Tyndsak) får deres øjeblikke i rampelyset.

CPHculture

 

Kan man sådan bare flytte ’De lystige koner’ fra Windsor til det vilde Vesten? Fra 1600-tallets London til 1900-tallets Wild West? Det kan man.

GregersDH

 

Tom Jensens Falstaff er brovtende, selvglad, grov og latterlig – og vi elsker ham for det. Camilla Bendix og Mette Horn yder ham godt og sjovt modspil med en masse herlige detaljer som får hele salen til at knække sammen i grin.

XQ28

 

Mette Horn og Camilla Bendix spiller med en løssluppen sødme de til dels snedige westernfruer, der gang på gang narrer General Falstaff i skælmsk falden på halen komedie. Tom Jensen er en komisk force for historien, og i rollen som den virkelighedsfjerne Falstaff spytter, hoster, vælter og vralter han det bedste, han kan, og det bringer latter frem i salen.

Scenekanten

 

Turne

Billetter Nørregade